2. Lucrul cu furnizorii


1. Adaugarea de furnizor:

a. Se face click pe optiunea “Furnizori” din meniul din partea stanga.

b. Se alege optiunea “Adauga furnizor” din meniul de sus.

c. Se completeaza datele necesare adaugarii.

d. Pentru usurarea completarii datelor, se poate completa codul CUI si apoi actiona butonul “Cauta” din dreptul CUI-ului. Astfel datele vor fi cautate automat in situl mfinante.ro, si vor aparea intr-un chenar sub campurile companiei. Facand click pe date, se vor precompleta datele formularului.

e. De asemenea, cautarea codului postal este automatizata. Dupa completarea orasului, strazii si a judetului, se poate actiona butonul “Cauta” din dreptul codului postal, returnand strazile care corespund datelor trecute, intr-un chenar sub campurile adresei. Facand click pe strada corecta, se completeaza codul postal automat.

f. Prin bifarea optiunii “Arata toate campurile” care se afla in partea de sus a paginii, sunt afisate si campurile care nu sunt necesare. Acestea ajuta in automatizarea datelor necesare facturii.

g. Daca adresa postala nu este aceeasi cu adresa furnizorului, dupa bifarea optiunii de mai sus, se va alege la “Adresa postala de corespondenta” optiunea “Diferita” si astfel se pot completa datele postale pentru corespondenta. Acestea vor aparea pe plicuri si pe restul documentelor care necesita adresa postala.

h. La adaugarea unui furnizor, datele sunt precompletate cu cele ale primului furnizor adaugat, pentru usurarea adaugarii. Deobicei se folosesc mai multi furnizori, pentru a avea specificate conturi, banci sau valute diferite pentru conturi.

i. Ca furnizor, se poate adauga o sigla care va fi afisata pe facturile viitoare. Pentru aceasta, apasati butonul “Browse” din dreptul campului “Sigla”, si alegerea ei de pe hard-disk.

j. Odata cu actionarea butonului “Salveaza”, datele furnizorului sunt salvate.

2. Editarea de furnizor:

a. Se face click pe optiunea “Furnizori” din meniul din partea stanga.

b. Se alege furnizorul dorit spre editare din lista de furnizori, si se face click pe el, intrand in sectiunea de detalii.

c. Se apasa pe butonul “Editeaza” din meniul de sus.

d. Se fac modificarile dorite si se apasa butonul “Salveaza” din josul paginii.

3. Stergerea de furnizori:

a. Se face click pe optiunea “Furnizori” din meniul din partea stanga.

b. Se bifeaza furnizorii care se doresc spre stergere.

c. Se apasa butonul “Stergere” de jos.